• Liefhebbers ontmoeten die u vogels kunnen leveren met advies?
• Meer weten over huisvesting, voeding, ziektes, supplementen enz?
• Antwoorden op uw vragen?
• Kennis maken met andere liefhebbers uit heel Nederland en België die een groot scala aan vogelsoorten houden en kweken?
• Liefhebbers ontmoeten die u kunnen adviseren?
• Discussiëren over de verschillende onderwerpen en daardoor leren?
• Ook buiten de bijeenkomst om advies kunnen vragen?
• Kennis maken met nieuwe soorten vogels?
• Een gezellige bijeenkomst met anderen?
BEZOEK DAN ONZE MEETING
Tijdens de Meeting komt alles wat met het houden van vogels heeft te maken aan de orde door ervaren kwekers aan het woord te laten en bekende en minder bekende soorten vogels te bespreken.
Presentaties dus aan de hand van foto’s, filmpjes, PowerPointpresentaties, geen saaie theorie dus, maar een levendige bijeenkomst met interactie!
Uitgangspunt zijn vaak de Vruchten- en insecteneters, maar vaak ook nog andere soorten omdat onze liefhebbers een grote diversiteit aan vogels bezitten.
PROGRAMMA MEETING AND GREETING 16 december:
• rondleiding (deel 1) door de volieres van Koos de Punder aan de hand van filmpjes, foto’s en de toelichting van Koos de Punder.
• de kweek met de Water roodstaart (Phoenicurus fuliginosus) in beeld gebracht en voorzien van uitleg met aandacht voor huisvesting, nestmaterialen, gedrag, voeding enz.
• koppel water roodstaart live aanwezig in ingerichte vitrinevoliere
• vuurkruinbaardvogel live aanwezig
• kennismaking met de Azuurvliegenvanger (Verditer flycatcher)
Vrijwillige mogelijkheid, los van bovenstaand programma, tot een nazit/eten met andere liefhebbers om kennis te maken en banden te verstevigen.
Benieuwd? Belangstelling? Komen? Plaats reserveren? Deelname kan door aanmelden vooraf! Beginner of gevorderd is niet van belang, wel enthousiasme en passie!
AANMELDEN? Aanmelding of informatie kan direct via de knop ‘’Contact/aanmelden’’ bovenaan deze pagina en door te geven dat u graag wil komen, graag onder vermelding van voor- en achternaam. U kunt ook aanmelden via de mail ([email protected]) of bellen (06-37450124).
Adres van de dag: Brasserie Brocante (voorheen De Huppel) Dorpstraat 1 Ulestraten
De brasserie ligt vlakbij de autoweg (A2) en beschikt over een grote zaal.
Gedetailleerde informatie INFORMATIE Meer info over de Meeting, sprekers en het programma? Lees dan verder! De vorige Meeting van 21 oktober was wederom een succes. Aanwezigen hadden de nodige kilometers gereden om aanwezig te kunnen zijn, in een aantal gevallen 450 km vv. Het succes was af te lezen aan het aantal bezoekers, de belangstelling, de vragen, het programma, de sprekers, de reacties en uiteindelijk aan de enquête waarin de aanwezigen de Meeting met gemiddeld een dikke vette 9 waardeerden.
Vogelliefhebber, tuinontwerper en hovenier Jeroen Klinkers boeide de zaal met zijn deskundigheid op het gebied van zijn vogels en de inrichting van zijn biotoopvolieres, zelfs zodanig dat we nog wel een aantal uren eraan hadden kunnen plakken. Tijdens de pauzes en erna gaf hij advies aan de individuele liefhebber die daarom vroeg.
Vogelarts Patrick Ghijsels gaf daar waar nodig advies op medisch gebied aan zoals ziekten, voeding, hygiëne enz. ook hielp hij de individuele liefhebber met vragen.
Zondagmorgen 16 december vindt er dus weer een Meeting plaats georganiseerd door CULTUURVOGELS.COM. Liefhebbers van met name vruchten- en insectenetende vogels komen dan weer vanuit Nederland en België naar Ulestraten om kennis te delen en liefhebbers met dezelfde hobby te ontmoeten.
Graag maken we ook deze Meeting tot een succes, net zoals al de andere voorgaande Meetings waarover de bezoekers hun tevredenheid uitspraken. Het is een succes als we uw vragen kunnen beantwoorden en voldoen aan de verwachtingen die u heeft. U als bezoekende liefhebber bent het uitgangspunt en kunt uw vragen stellen en verwachtingen uitspreken. Wij doen, samen met de aanwezige liefhebbers, onze best om aan de verwachtingen te voldoen.
Dit seizoen starten we een eerste bijeenkomst met de volgende opzet: • 09.30 uur: Inloop met “natje”: tijd voor kennismaking en informele contacten • 10.00 uur: Start Programma Welkom en mogelijkheid tot eigen inbreng en vragen geven/formuleren • 10.05 uur: Presentatie: Virtuele rondleiding door VOLIERES KOOS DE PUNDER!!!??? • 11.00(-15) uur: Pauze: een pauze zonder pauze, gewoon koffie drinken in de brasserie of zaal en doorpraten met gelijkgezinden over het programma, vogels en hoogstwaarschijnlijk de kweek van afgelopen en volgend jaar • 11.15(-30) uur: De kweek met de ………… (Naam vogel volgt nog) Kennismaking met de Verditer flycatcher • Gelegenheid tot het kopen, verkopen en ruilen van vogels. De bijeenkomsten zijn een geliefde plek om betrouwbaar vogels te kopen en verkopen van en aan deskundige cq succesvolle vogelkwekers. • Einde 12.30-12.45 uur
De vermeldde tijden en onderdelen zijn slechts een indicatie, afhankelijk van de wensen van de bezoekers wordt ervan afgeweken.
Na afloop van de vorige Meeting is gebleken dat een aantal bezoekers de behoefte had om na te praten en iets te eten. Aan dit verzoek willen wij voldoen door de mogelijkheid te geven om aansluitend aan het programma in de Brasserie iets te nuttigen en na te praten. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van de kaart of een speciaal aanbod voor onze Meeting.
KOOS DE PUNDER Koos is een oude rot in het vak, een specialist, een perfectionist, een liefhebber, een handig iemand, een slim iemand, een technisch iemand en een aimabel iemand. Hij heeft dus nogal wat te bieden.
Na een start in het landbouwonderwijs maakte hij de overstap naar de techniek. In zijn volieres is er dus nogal wat techniek terug te vinden. Automatische openende ramen bij ingestelde temperaturen, afzuigingen, verwarmde nestkasten enz, teveel om op te noemen.
Zoals velen onder ons is hij gestart met zaadeters, met name tropen. Vervolgens is hij over gestapt op de parkieten. Bij deze soorten zijn er weinig die hij niet heeft gehad. Bij het opnoemen van de soorten komen er allerlei soorten halsbandparkieten, bergparkieten, penante, takirikis, diverse kleuren Princes of Wales, muisparkieten en nog allerlei andere soorten langs. Ook met vragen over deze soorten kan hij u dus verder helpen.
Een nieuwe uitdaging vormen de insecteneters, momenteel vuurkruinbaardvogels, amethistspreeuwen, Braziliaanse bisschoppen, kardinalen, kruisbekken, haakbekken, shama’s enz.
Kennis en wijsheid valt er dus genoeg in te brengen door Koos. Vragen over de techniek en soorten die hij in zijn leven heeft gekweekt zijn natuurlijk ook mogelijk.
Waterroodstaart???? Ook de kweek met deze bijzondere vogelsoort komt aan bod aan de hand van filmpjes, foto’s en de live aanwezige vogel. Huisvesting, voeding, nestgelegenheid, gedrag enz. zullen de revue dus passeren.
VERDITER FLYCATCHER Vandaag maken we ook kennis met deze zeldzame verschijning. Ook deze soort zal via filmpjes en foto’s te bewonderen zijn, waarbij ook de bijzonderheden besproken zullen worden.
BEZOEKERS De bezoekers van de bijeenkomsten brengen ook hun ervaring met vogels mee zoals: baardmannen, japanse nachtegaal, kruisbekken, diverse kernbijters w.o. gele, zwartkoppen, zwarte mezen, geelborstazuurmezen, kwikstaarten, blauwborsten, schamalijsters, japanse lijsters, waterroodstaarten, witwanggaailijsters, chinese spotlijsters, putters, goudvinken, kuifmezen, keep, diadeem roodstaarten, japanse roodborst, diverse vliegenvangers, toerako’s, oevermania’s, herdermania’s, silky spreeuwen, vlaamse gaai, buulbuuls, palmlijsters, azuurmees, Chinese en Europese appelvink, roodoorbuulbuul, roul roul, tangara’s, sialia sialis, rode en roodkuifkardinalen, glansspreeuwen, boomklevers, sneeuwkruintapuit, kastanjeruglijster, allerlei tapuiten, rotslijsters, twa twa, driekleur, langstaart, balispreeuwen, amethist spreeuwen, Afrikaanse pimpelmees, niltava’s w.o. grote niltava, roodbuikniltava, kleine niltava, treursijs, rode kroonvink, blauwe nachtegaal, siberische lijster, Iraanse roodborst, caffra lijster, waterroodstaart, kruisbekken , incagaaien, botvinken, Monticola, pagode spreeuw, blauwe bischop, groene kardinaal, zwarte tapuit, roodkeelnachtegaal, roodpoothoningzuiger, regenboogvink, chinese appelvink, damalijster, toerako persa buffoni, witkuifgaailijster, druppelgaailijster, pagode spreeuw, mandarijn spreeuw, esmarald spreeuw, koningsglansspreeuw, diadeemtimalie, krokodillenwachter, cinnamon nachtegaal, sialia sialis albino, zwartborst, grijsruglijster, postuurkanarie, mangelaansijs,brilvogel zwartkopsijs, barmsijs, timbrado, grote gele kwikstaart, bonte vliegenvanger, blauwborst, hop, zwarte en gekraagde roodstaarten, grauwe klauwier en blonde tapuiten, kleine en grote putters, Europese kanaries, roodkeelnachtegaal, sparremees, azuurmees, staartmees, witte kwikstaart, tuinfluiter, rietzanger, putters,roodsnavel toks, grijze toks, von Decken toks, gekroonde toks, Europesche scharrelaars, blauwe eksters, kuifmaina's, herdermaina's, vuurkruinbaardvogels, koningsglansspreeuw, schama lijster,diadeem timalie,roodborst sneeuwkruintapuit, roodwang timalie,blauwgrijze witschoudertangara, rode en groene kardinaal, rode kroonvink, edelzanger, spitsstaart,muskaatvink,europese nachtegalen, pestvogels, palmlijsters,schubborstbuulbuul, vinksnavels, Amerikaanse spotlijster, bruine maskergaailijster, gekraagde roodstaat, roodborsttapuit, waterroodstaarten en nu houden we maar eens op want we hebben ze nog niet allemaal op een rijtje, het is maar om een indruk te geven van de diversiteit aan ervaring met soorten. In de zaal zit al snel honderden jaren met ervaring!
Uitnodiging Net als de vorige keren nodigen we starters en oude rotten in het vak, jong en oud, uit om samen te komen, van elkaar te leren, vogels van elkaar over te nemen, volièrebezoeken af te spreken en vrienden te maken.
Of je nu van Raar, Poepershoek of Volendam komt, van Grimbergen, Konterdam of Wippelgem je bent welkom! Welkom om informatie uit te wisselen over de kweek, voeding, huisvesting, alles wat de liefhebbers bezig houd komt ter sprake of kan ter sprake worden gebracht.
Benieuwd? Belangstelling? Komen? Plaats reserveren? Deelname kan door aanmelden vooraf! Beginner of gevorderd is niet van belang, wel enthousiasme en passie!
Liefhebbers die zich aanmelden kunnen deelnemen aan een Meeting and Greeting. De Meetings and Greetings worden weer gehouden in Meerssen, het dorp van de wonderen.
ADRES Nu echter wel in een andere zaal op het volgende adres: Brasserie Brocante (voorheen De Huppel) Dorpstraat 1 Ulestraten De brasserie ligt vlakbij de autoweg (A2) en beschikt over een grote zaal.
Als u reageert op dit verhaal kunt u doorgeven dat u belangstelling heeft om ons te bezoeken. Als u uw mailadres door geeft dan wordt u op de mailinglist gezet en krijgt u alle informatie over de bijeenkomst(-en).
Aanmelding kan dus direct via de knop ‘’Contact/aanmelden’’ bovenaan deze pagina en door te geven dat u graag wil komen. U kunt ook aanmelden mailen ([email protected]) of bellen (06-37450124).